Middeling

Belastinggeld terug door Middeling

Ik reken het gratis voor je uit.

Wat doe jij als je € 50,- op straat ziet liggen? Je raapt het op, dat weet ik zeker! Dit noemen we gratis geld. Niemand zal je echter op dit gratis geld wijzen, je moet er zelf voor bukken.

Middelen is eigenlijk ook een soort van gratis geld. Net als bij geld dat op straat ligt, word je er hier ook niet op gewezen door de Belastingdienst, je moet zelf in actie komen.

Wanneer kom je ervoor in aanmerking, hoe werkt het en wat moet je ervoor doen?

Welke situaties geven aanleiding tot middeling?

Heel eenvoudig, als je inkomen in het ene belastingjaar een stuk hoger of lager is dan in het andere belastingjaar. Dit kan bijvoorbeeld omdat je ontslagen werd, voor jezelf bent begonnen, boeterente voor het omzetten van een hypotheek hebt betaald, een transitievergoeding (ontslagvergoeding) hebt ontvangen, een sabbatical nam of afstudeerde en ging werken. Hierdoor heb je mogelijk te veel belasting betaald. In dat geval kan een zogenaamd ‘middelingsverzoek’ een extra belastingteruggaaf opleveren.

Hoe werkt middeling?

Middelen gaat over een periode van drie aaneengesloten belastingjaren en een belastingjaar mag slechts één keer gebruikt worden. In 2019 is het nog mogelijk vanaf het belastingjaar 2013 tot en met 2018 te middelen. De jaren voor 2013 kun je niet meer gebruiken.

Middeling vindt alleen toepassing op het inkomen uit werk en woning in box 1. Het inkomen/vermogen uit box 2 en 3 blijft buiten beschouwing. De inkomens uit box 1 worden gemiddeld en de belastinglast die hier uitkomt wordt vergeleken met de oorspronkelijk betaalde belasting. Als het verschil tussen deze twee bedragen groter is dan € 545 heb je recht op een belastingteruggaaf.

Wat moet jij ervoor doen?

Als je denkt dat je voor dit extra belastingvoordeel in aanmerking komt, neem dan contact met mij op. Ik vertel je wat ik nodig heb om een goede berekening te maken. Ik verricht deze dienst voor jou op basis van ‘no cure no pay’. Levert het je een voordeel op dan reken ik hier 10% vergoeding voor.

Kom in actie en benut deze buitenkans!

Stuur een e-mail

Ik ga akkoord met de opslag en verwerking van mijn gegevens door Administratiekantoor HDW

Hulp nodig bij je aangifte?